A Kulturális értékelés első éve

Az első bejegyzés a Kulturális értékelés oldalon pontosan egy éve, 2017. szeptember 19-én jelent meg. Sokat gondolkoztam előtte, hogy milyen formában kezdjek hozzá ahhoz, hogy másokkal is megismertessem a kulturális méréseket, értékeléseket. Végül amellett döntöttem, hogy legyen egy honlap, aminek egy része statikus és egy másik része, ami mindig új cikkekkel frissül. A honlapot egy jó barátnőm, Andi segített megcsinált. Nem is helyes az a szó, hogy segített, inkább azt mondanám, hogy teljesen ő csinálta meg, én csak ötletelgettem. Nagyon köszönöm neked még egyszer!

Eközben alakult a Kulturális értékelés logo és névjegykártya is, amit egy másik nagyon jó barátnőm, Viki készített, aki az Invitee tervezője. Neked is nagyon köszönöm, hogy segítetted az indulásomat!

Amit még fontos így az első év összegzéseként megemlíteni, hogy ki szavazott nekem először bizalmat közönségmérés tekintetében. A Gólem Színház volt az első hely, akit megkerestem azzal az ötletemmel, hogy kezdjünk el egy közös mérést. Rögtön azt mondták, hogy persze csináljuk. Velük azóta is közösen dolgozunk, most kezdjük majd együtt a második évadot. Barbara és András köszönöm a bizalmat, hogy elhiszitek nekem, hogy ennek a munkának van és lesz eredménye.

Az első évben még együtt dolgoztam az Evangélikus Országos Múzeummal, a Szkéné Színházzal és nemrég kezdtünk el együtt dolgozni egy látogatókutatáson a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeummal.

A honlapon összesen 30 bejegyzés született, ebből 4 interjú volt. Nagyon szeretek interjút készíteni, mert sokat tudok tanulni a beszélgetőtársaktól és remélem ez másoknak is segít a saját méréseikben. Ezt ebben az évben is folytatni fogom.

Volt olyan megkeresés, mérési ajánlatkérés, amit végül nem csináltunk meg, de sokat tanultam a tervezésből is és ki tudja, talán nem sokára a megvalósításra is sor kerül majd.

Júniusban azt vállaltam, hogy a Kulturális értékelés Facebook oldalán 30 napig minden nap megjelentetek egy bejegyzést. Ezt végigcsináltam és nagyon sokat tanultam arról, hogy hogyan lehet tartalmat készíteni, a lehető legérdekesebb dolgokat megmutatni a témában.

Sokan kérdezték, hogy tulajdonképpen miért is csinálom ezt az egészet? Szeretném, ha a kulturális területen minél több adatot, információt gyűjtenénk és dolgoznánk fel, azért hogy jobban érthessük a folyamatokat, a közönséget, a látogatókat, a teljes egészet. Emellett azt is szeretném, ha minél többen lennénk akik egy közösséget alkotunk és hiszünk a mérések, értékelések hasznában.

Az ünnepek és az ünneplés fontos része életünknek. A Kulturális értékelés életében most jött el az ünneplés ideje:

Boldog első születésnapot!

 

Fotó

,