Hány látogatója lesz a budapesti Frida Kahlo kiállításnak? – Játék

Szoktatok azon gondolkozni, hogy egy nagy kiállításnak vajon hány látogatója lesz? Mi számít soknak vagy kevésnek a látogatószámok esetében?

Sokat olvasok látogatottsági adatokat, érdekesnek gondolom, hogy mi az a téma, ki az az alkotó ami/aki tömegeket tud bevonzani egy-egy kiállításra. Amikor megnéztem a budapesti Frida Kahlo kiállítást a Magyar Nemzeti Galériában, ahol egy péntek kora délután is már elég sokan voltak, arra gondoltam, hogy játszhatnánk egy kicsit a számokkal. Annyi lenne a feladat, hogy meg kellene tippelni, hogy a november elejéig nyitva tartó Frida Kahlo kiállításnak hány látogatója lesz összesen.

Hogy egy kicsit segítsek, összegyűjtöttem pár adatot, hogy eddig mit tudunk erről a kiállításról.

A kiállítási 2018. július 7-én nyílt meg a Magyar Nemzeti Galériában és november 4-ig lesz látogatható.

A Magyar Múzeumok oldalán megjelent egy írás, hogy már az első napokban több mint 10 000-en nézték meg a kiállítást.

Aztán augusztusban David Nájera Rivas Mexikó magyarországi nagykövete egy interjúban azt nyilatkozta, hogy „Nagyon elégedettek lennénk, ha a látogatók száma elérné a 200 ezret a Szépművészeti Múzeumban, bár biztosak vagyunk benne, hogy ennél jóval több érdeklődő lesz a négy hónapon át tartó nyitvatartás alatt.”

(A Magyar Nemzeti Galéria a Szépművészeti Múzeum szervezetébe tartozik – szerk.)

Amit még az MTI híréből tudunk az az, hogy az első két hónapban már több mint 100 000-en látták a kiállítást és ezzel már az év legsikeresebb kiállítása Magyarországon.

Ennyi információt találtam a Frida Kahlo kiállítás látogatószámairól.

Sándor Tünde egy 2016-ban megjelent cikkéből való a következő kép a Szépművészeti Múzeum százezres látogatószámot meghaladó kiállításairól. Ez még egy kis segítséget jelenthet a tippeléshez.

Ki, mit tippel milyen látogatószámmal zárul a budapesti Frida Kahlo kiállítás? Tippelni a Kulturális értékelés Facebook oldalán lehet.

Fotó: Kulturális értékelés

, , , , , ,