Konferenciák a látogatókról – 2022 tavasz

MuseumNext – Growing Audiences Summit 2022

A COVID-19 járvány negatív hatása a múzeumlátogatók számának csökkenésében is érzékelhető. Milyen stratégiákat használhatnak a múzeumok közönségük újjáépítésére? Hogyan lehetséges a pandémia előtti látogatóközönségen túl új látogatókat is megszólítani? A MuseumNext látogatókkal foglalkozó konferenciája többek között ezekre a kérdésekre keresi majd a válaszokat 2022 tavaszán. A Growing Audiences Summit-on a világ minden tájáról érkező múzeumi szakemberek vesznek részt azért, hogy inspirálják egymást, megosszák ötleteiket és újfajta munkamódszereiket.

Időpont: 2022. április 25-27.

Helyszín: Online

Connected Audience Conference 2022 – Exploring the Evidence for Cultural Institutions’ Relevance

A Connected Audience Conference kétévente kerül megrendezésre. Az eseményen a résztvevők megvitathatják, hogy hogyan építsenek és vonjanak be közönséget a kulturális szervezetekbe (múzeumok, színházak, szimfonikus zenekarok stb.). A 21. században a sikeres kulturális intézményeknek nyitott tereknek kell lenniük, amelyek a tanulás, a társadalmi kohézió és a jólét helyeiként és partnereiként működnek a változó világban.

E kihívások feltárása, megismerése érdekében az Institute für Kulturelle Teilhabeforschung (DE) az Institute for Learning Innovation (USA) szervezettel együttműködve a globális kulturális szektor szakértőit, kutatóit és gyakorlati szakembereit hozza össze az eseményen beszélgetésekre és tapasztalatcserére. A 2022-es konferencia a közösségi értékek és a relevancia sürgető kérdéseivel foglalkozik.

Időpont: 2022. április 27-29.

Helyszín: Online

The Visitor Studies Group (VSG) Conference 2022 – Evaluation challenges: From troubles to triumphs and everything in between 

A VSG 2022. évi konferenciáján az értékelési és kutatási gyakorlatok során felmerülő kihívásokkal kapcsolatos történeteket, eseteket ismertetnek és vitatnak meg a résztvevők. A témák és maguk a kutatások is változatosak. A beszélgetések a kicsi és a nagy értékelésekről, a módszerekről, a logisztikáról, a feltett kérdésekről és az elfogadott értékekről is szólnak majd. Az értékelési kihívások közül néhány olyan, amellyel a területtel foglalkozók évtizedek óta szembesülnek, másokat a világjárvány okozott, és/vagy a Black Lives Matter, a gyarmatosításról szóló viták, az éghajlati vészhelyzet és más események hozták felszínre. A konferencián a résztvevők megbeszélik, hogy hogyan nézzenek szembe ezekkel a kihívásokkal, és mit lehet belőlük tanulni.

Időpont: 2022. május 12-13.

Helyszín: London + Online

Fotó: The British Museum

, , , , , , , ,