Mit várnak a látogatók
2021. ápr. 19.

A Morris Hargreaves McIntyre nemzetközi tanácsadó cég összegezte a 2020 júniusa és októbere között Nagy-Britanniában gyűjtött látogatói visszajelzéseket. Ez volt az az időszak, amikor a múzeumok, attrakciók és kiállítások ismét nyitva lehettek. Nézzük, milyen következtetéseket lehetett levonni a látogatók visszajelzéseiből.

1. A közönség mélyebb és változatosabb élményekre vágyott

A látogatók a lehető legtöbbet akarták kihozni az élményekből. Csak azért, hogy legyen egy jobb napjuk, nem jöttek volna el. Az újranyitáskor a látogatások motivációi a megszokottnál szélesebb körűek voltak, de emellett mélyebbek és jelentőségteljesebbek is.

2. És ezt meg is kapták

A látogatók nem csak reménykedtek az ilyen típusú élményekben, de úgy tűnik az intézmények ezeket az igényeket ki is tudták szolgálni.

3. A múzeumok és az állatkertek az új osztálytermek

Nagyon megnőtt azoknak a látogatóknak a száma, akik a gyerekeik fantáziáját szerették volna serkenteni vagy tudásukat növelni. Ezt az a hiány indokolja, ami az iskolák zárva tartása miatt alakult ki. Ez arra a közszolgáltatásra emlékeztet (ha erre szükséges egyáltalán emlékeztetni), amelyet ezek a fantasztikus intézmények tudnak ellátni.

4. Az új élmény tényleg jobb?

A biztonsági intézkedések kellemetlenségeket okoztak, de ezek nem gátolták az érzelmi kapcsolódásokat. Valójában a látogatók több időt töltöttek az intézményekben (emiatt többet ettek és ittak is) és elégedettebben távoztak.

5. Amikor valaki hiányzik, még jobban szeretjük

A közönség emlékeztetett arra, hogy a múzeumok és a látványosságok miért létfontosságúak a szociális, fizikai és szellemi jólétünk szempontjából: és miért kell őket minél inkább értékelnünk.

Mit várnak a látogatók az újranyitáskor?

Mit várnak a látogatók az újranyitáskor?

A látogatók motivációi

  • Minőségi időt szeretnének tölteni a szeretteikkel egy a megszokottól különböző, nem lokális helyszínen.
  • El akarnak menekülni az otthoni nyomás alól és el akarják azt engedni.
  • Újra akarnak találkozni a kedvenceikkel, legyen akár az egy állat vagy egy festmény.
  • Testi és szellemi egészségre vágynak.
  • Közelebb akarnak kerülni a természethez és a vadvilághoz.
  • Csodálatos dolgokat akarnak látni, úgy, ahogy az egy képernyőn keresztül nem lehetséges.
  • De egy motiváció kiemelkedik a többi közül… a látogatók a gyerekek fantáziáját szeretnék serkenteni.

Forrás: