Látogatókutatás az Evangélikus Országos Múzeumban
Kategória: Látogatókutatás

Az Evangélikus Múzeum 2016. november 12-e óta látogatható újra egy átfogó felújítás és kibővítés után, mely során megújult az állandó kiállítás is. A múzeummal 2017 és 2018 között dolgoztam azon, hogy megismerjük a látogatók véleményét a megújult múzeumról és az állandó kiállításról, ami a Luther öröksége nevet kapta. Minél több olyan hasznos információt szerettünk volna kapni, ami a múzeum jövőbeni munkáját segítheti kommunikációs és akár szakmai szempontból is. A kutatás során a látogatókról a következő információkat kívántuk megtudni: honnan jöttek, kivel jöttek, honnan értesültek a múzeumról, jönnének-e újra, elégedettek voltak-e a látogatással?

Ami még a kérdések és a gondolkodásunk középpontjába került, azok az állandó kiállításon szereplő digitális eszközök voltak. Ez azért volt fontos, mert az előző állandó kiállításhoz képest ezek az alkalmazások már interaktívak, a 21. századi elvárásoknak megfelelően lettek kialakítva.

A kutatás módszere kérdőíves megkérdezés volt. Kétféle módszerrel dolgoztunk: készült egy online kérdőív és egy személyes kitöltésre készült, a múzeumban kihelyezett kérdőív is.

Szerep: Látogatókutató
Időszak: 2017-2018
Publikáció: https://eom.lutheran.hu/sites/default/files/EOM_latogatokutatas_2018_beszamolo.pdf

A kutatási eredményeket ide kattintva tudja letölteni, illetve alább is bele lapozhat:

EOM_latogatokutatas_2018_beszamolo

Fotó: Csudai Sándor – We Love Budapest