Párbeszédben a múzeumi világ szereplői
Kategória: Workshopok

A Múzeumok és Látogatók Alapítvány, a MúzeumOD (Csordás Izabella) és a Kulturális értékelés (Mácsai Ágnes) összefogása eredményeként született meg a Párbeszédben – a múzeumi világ szereplői című program. Az 5 alkalmas műhelysorozat kitekintést biztosított a fenntartó-munkatárs-látogató háromszögből, és összehozta a múzeumi szféra aktív résztvevőit ötféle összetételben, ötféle párbeszédre, ahol a megjelenő vélemények partnerségben találkozhattak.

A programsorozat ötlete a 2022. április 7-én megvalósult Összejövünk – a múzeumi világ szereplői című beszélgetésből nőtt ki, mely a múzeumi működés érintettjeit körbejáró cikksorozaton alapult.

A résztvevők az alkalmakon megismerhették a különféle fenntartók, múzeumigazgatók, osztályvezetők és munkatársak, valamint szolgáltató partnerek képviselőinek a múzeumról, a múzeumi fejlődésről és lehetséges együttműködésről vallott nézeteit. A fórum azon az elven alapult, hogy a múzeumi világ sokkal több szereplős Magyarországon, mint a 7000 fős alkalmazotti réteg. E szereplők megszólaltatásán keresztül egy inspiratív, a belső megújulásban megrekedt szférát konstruktívan előmozdító közeg létrehozására volt adott a lehetőség.

Alkalmak:

  1. Mi a múzeumok szerepe ma? (2022.10.04.)
  2. Mik a múzeumok belső megújulásának legfőbb veszélyei és lehetőségei? (2022.11.08.)
  3. Mik a múzeumok külső megújulásának legfőbb veszélyei és lehetőségei? (2022.11.29.)
  4. Hogyan lehetséges (ha érdemes) szakmai szempontok mentén nemcsak szakmabeliekkel párbeszédbe kerülni? (2023.01.10.)
  5. Mit tehetnek a múzeumok a sokféle kötöttség és elvárás mellett/ellenére? (2023.02.07.)

Szerep: Szervező, moderátor, workshop vezető

Publikáció:

Képek: